Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Menü

Sonett Gyapjúápoló (300 ml)

Ár:
3.400 Ft (2.677 Ft + ÁFA)
Gyártó: Sonett
Nagyon igénybe vett gyapjú és selyem ruházatok hidrolipid rétegének helyreállításához.
Szállítás legkésőbb: 2024. június 21.
Egységár: 11,33 Ft/ml

Leírás és Paraméterek

Sonett Gyapjúápoló (300 ml)

 

A Sonett Gyapjúápoló az erősen igénybe vett gyapjúruházat visszazsírozására került kifejlesztésre.

Ajánlott a nagyon igénybe vett gyapjú és selyem ruházatok hidrolipid rétegének helyreállításához. Különösen fontos a gyapjúból készült babapelenkákhoz ami, köszönhetően a természetes gyapjúviasz tartalmának, beszívja a nedvességet a pelenkából miközben továbbra is átengedi a levegőt. A gyapjúpelenkák mosáskor elvesztik a természetes gyapjúzsír tartalmuk egy részét, mindezt rendszeres Sonett Gyapjúápoló alkalmazásával újra lehet építeni, így a gyapjú visszanyeri a gyapjúviasz által támogatott nedvszívó és légáteresztő tulajdonságát.

 A felhasznált gyapjúviasz frissen nyírt juh gyapjából készül, amelyből egy különleges tisztítási eljárás során az esetlegesen benne maradt növényvédő- és gyomirtó szermaradványokat eltávolítják. Ahhoz, hogy a Sonett Gyapjúápoló finoman feloldódjon a vízben és tapadni tudjon a gyapjúszövethez, a gyapjúviaszt emulgeálják olívaolaj szappan és cukor felületaktív anyagok segítségével. A cukor felületaktív anyag cukor, kókuszolaj és pálmaolaj felhasználásával készült.

Az olívaolaj szappant az olívaolaj lúgos elszappanosítása során nyerik. Az így kapott szappan a legjobb a gyapjú és a selyem meggyengült hidrolipid rétegének a helyreállításában. Az olívaolaj kiegyensúlyozó hatását bizonyítja az emberi szív-és érrendszerre gyakorolt pozitív hatás is, valamint az olajfák 7 éves ciklusban történő növekedési periódusai az emberhez való közelség újabb bizonyítékai. 

A felhasznált gyapjúviasz gyógyszerkönyvi minőségű. A termék - köszönhetően a olívaolaj szappan és cukor felületaktív anyag tartalmának - kemény víz esetén is hatásos.

Az olívaolaj és a illóolajok teljes egészében ökológiai ellenőrzött gazdálkodásból származnak.

A nyers gyapjúviasz és celi-alkohol finomra emulgeált állapotban a mikroorganizmusok számára könnyen lebontható.

A szappan növényi olajokból készül, így azzal a különleges tulajdonsággal bír, hogy a használatakor a vízben mindig jelen lévő vízkővel só képző folyamatba lép és kalcium szappan keletkezik.  Ez az elsődleges lebomlás melynek során a felületaktív hatás semlegesítődik, a folyamat pár óra alatt lezajlik. A másodlagos 100 %-os biológiai lebomlás ezután mikroorganizmusok által történik, amikor a kalcium szappant vízzé és szén-dioxiddá alakítják.

A növényi etanol pedig néhány óra alatt visszailleszkedik a természet körforgásába.

A cukor felületaktív anyag olyan gyártási folyamatban készül keményítőből, cukorból és olajból, melyben teljes mértékben megmarad a természetes szerkezete, ezért a mikroorganizmusok ezeket a felületaktív anyagokat könnyen és gyorsan le tudják bontani. A szappant,  a cukor felületaktív anyagot és a cetil-alkoholt az OECD előírások alapján biológiailag könnyen lebomló anyagként osztályozzák.

A termékek alkalmazása megfelelő (otthoni szürke víz tisztítására alkalmazott) szeptikus tartályok és szűrők használata esetén is.

Minősített bio mosószer:

        

A Sonett mosó- és tisztítószerek használatával mindannyian óvjuk a természetes vízforrásokat, "minden élet hordozóját."

Minden felhasznált összetevő 100%-ban biológiailag tökéletesen lebomlik és mentes minden allergiát okozó anyagtól. A tiszta növényi szappanok olajai és a felhasznált esszenciális olajok 100%-ig ellenőrzött biodinamikus vagy ellenőrzött ökológiai termesztésből származnak. Valamennyi SONETT termék különösen bőrbarát, allergiások számára kifejezetten ajánljuk a SZENZITÍV termékcsaládot.  

A termékek nem tartalmaznak enzimeket, kőolajszármazékból eredő tenzideket, illat-és színezőanyagokat, tartósítószereket, fehérítőaktiválókat, és nem alkalmaznak sem génmanipulációt, sem nanotechnológiát előállításuk során, valamint az összes termék tökéletesen enzimmentes. A különleges gyártási technológiához tartozik az oloid geometriai formában ritmizált anyagok. Ezen dinamizált adalékok hozzáadásával segítik a mosás során felhasznált víz természetbe történő visszavezetését.

 

Használata:

Babapelenkákhoz: oldjunk fel forró vízben, kb. 1-2 evőkanálnyi Sonett Gyapjúápolót és öntsük fel hideg vízzel, hogy kb. 1 liter folyadékot kapjunk. Helyezzük a nedves pelenkát a langyos folyadékba, mossuk át többször, utána hagyjuk állni kb. 30-60 percig. Öblítsük ki alaposan langyos vízben, nyomjuk ki belőle a vizet és egy törölközőn hagyjuk megszáradni.

Igénybe vett gyapjú öltözékekhez pl. kabátok, gyapjú-filc sapkák vagy pulóverekhez: oldjunk fel fél teáskanálnyi Sonett Gyapjúápolót forró vízben és kövessük a fentebb írt utasításokat.

A Gyapjúápolót a mosógépben is lehet alkalmazni: ehhez oldjunk fel teáskanálnyi Sonett Gyapjúápolót kb. 30-40 ml forró vízben és öntsük a folyadékot a mosógép öblítő rekeszébe.

 

Kiszerelés 300 ml

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés